Plantenkwekerij
"De Bloeiende Reedijk"
Over ons bedrijf

Over ons

Het is 2 december 1968 als Jan Verschoor op 22-jarige leeftijd een glastuinbouwbedrijfkoopt op de Reedijk in Mijnsheerenland. Het bestond toen uit 3000 m2 glas met zware stookverwarming en 1,5 ha open grond. De eerste jaren werden er in de kas komkommers en tomaten gekweekt en vollegrondsgroenten buiten. In 1971 werden de glasopstanden verdubbeld en vanaf 1974 werd er overgeschakeld van groenten naar snijbloemen.

Lelies, gladiolen, fresia's, tulpen en trosanjers, waarna het bedrijf geleidelijk overgaat naar standaardanjers. In 1980 en 1985 werden de glasopstanden vernieuwd, waarna de anjers op steenwol werden geteeld. In 1994 werd het bedrijf uitgebreid naar 1,5 ha glas.

In 2002 is zoon Robin in het bedrijf gekomen, waarna werd overgeschakeld naar pot- en perkplanten. Voor de veiling telen wij voornamelijk Geraniums, Osteospermum en Potanjers. In de herfst en winter telen wij Kerststerren. In dit jaar wordt ook 'De Bloeiende Reedijk' geboren.

In de voorjaarsmaanden wordt een zeer uitgebreid assortiment bloeiende perk-, hang- en balkon-planten geteeld voor de particuliere thuisverkoop. Dit zijn meer dan 100 soorten planten waaronder Geraniums, Lobelia, Verbena, Petunia en Bacopa. Dit zeer grote assortiment van planten vraagt een uitgebreide teeltkennis en teelttechnische zorg.

In de toekomst willen wij ons nog verder specialiseren in deze seizoensgebonden teelten, waarbij wij de kwaliteit van het ambachtelijke product verder willen verhogen. 'De Bloeiende Reedijk' gaat voor een Bloeiende toekomst met tevreden klanten.

Onze facebook site
Pinnen mag